Noen vinflasker har så fine etiketter at jeg synes det er synd å kaste (resirkulere) dem når de er tomme. Særlig hvis jeg koste meg med innholdet. Slik sparer du på de gode smaksminnene:
Husker du lysestakene av vinflasker? En klassiker i gamledager før pappvinen kom på bordet, da gikk flaskelysestakene av moten. Hvorfor ikke hente frem litt nostalgisk «Lady og landstrykeren» stemning?
Disse flaskene valgte jeg
Jeg sparte på to sjeldne og utsøkte flasker som jeg ikke hadde hjerte til å kvitte meg med, ikke bare fordi smaksopplevelsen var av en annen verden, men også fordi flaskene i seg selv var små kunststykker:
Barca Velha fra 1966, Portugals mest legendariske vin, hadde jeg vunnet på auksjon. Mathilde et Yves Gangloff fra Condrieu 2013 er hvitt gull fra Nord Rhône, var en vin gode venner hadde delt med oss en sommeraften. Og den siste flasken med fuglen, Piu Piu av Niepoort 2019, er en moderne petnat i nedre prisklasse, jeg digger etiketten.
Hvis du ikke har en tom vinflaske, er det bare å sprette en!
Tips!
- Kronelys passer best. Dersom du lar lyset brenne for lenge og sliter med å få ut restene kan du holde flasketuten under varmt vann til stearinen løsner og faller ut.
- Fyll gjerne flasken med sand, så står den bedre.
Inspirasjon til borddekking har jeg fått fra @belindajakobsen @nataliefli og @stillebenbycecilie
Legg igjen en kommentar