Husker du at den yrende, barnlige sommergleden ved å dyppe nyplukket rabarbra fra hagen i en sukkerkopp? Vel, en slurk av denne rabarbra fruktvinen er det nærmeste du kommer som voksen.
Vågale dansker har dratt kortreist-filosofien helt ut og laget musserende fruktvin på champagne metoden av 100 % rabarbra. Den heftige syren i rabarbra gjør dette til et ekstremt vellykket eksperiment.
Nydelig lakserosa farge og tykt, hvitt skum. Søt lukt av rosa vårblomster, laksesashimi, bull’s blood salat, hvit geitost og sur rabarbra dyppet i sukker. Lekkert smaksbilde av tutti frutti, eple med kanelstrøssel bakt i ovnen, butterdeig og pekannøtter som drukner i en vill blomstereng. Vinen har ligget ni måneder på bunnfall før tapping på flaske, hvilket forklarer kompleksiteten.
Danske topprestauranter som Alkymisten og Geranium har den på vinlisten. Og du bør forte deg før den forsvinner fra Vinmonopolet.
Den skarpe syren og livlige friskheten gjør at denne rabarbravinen passer til nær sagt all sommermat.
Drikk denne i stedet for bellini til frokost, champagne til lunsj og rosévin til middag. I det hele tatt, denne rabarbramusserende er så versatil at den kan nytes hele dagen.
Frukt: 100 % rabarbra
Andersen Winery, Elmsfeuer Rabarber Sec, 2018
Danmark
NOK 349 på Vinmonopolet
Les 8 tips til 8 gode roséviner du kan kjøpe for lyse sommerkvelder.
Legg igjen en kommentar