Når kjølte du sist ned en rødvin? Visste du at noen rødviner faktisk nytes best lettere avkjølt 12 – 16°C ? Da fremheves smakene og rødvinen vil oppleves friskere
Det er typisk unge og fruktige rødviner med ferske bær, lette tanniner og lav alkohol, som har mest å vinne på en liten tur innom kjøleskapet eller isbøtten. Lett avkjølt rødvin er nydelig følge til lange sommerdager og lyse netter. Pass på at du ikke kjøler ned vinen for mye, da vil den smake mindre.
Her er 3 måter å kjøle ned rødvinen på:
- La vinen stå 30 minutter i kjøleskapet før servering
- For raskere avkjøling: Legg vinen i en vinkjøler sammen med isbiter og vann
- Et morsomt alternativ er å fryse ned hele druer og kjøle ned vinen med de frosne druene, da slipper du å vanne ut vinen
Hvilke rødviner egner seg for nedkjøling?
- Beaujolais nouveau og rødvin av druen gamay
- Enklere rødvin av pinot noir
- Valpolicella Classico og rødvin av druen corvina
- Tanninfattige rødviner av druen dolcetto fra Piemonte
- Lyse rødviner fra Sicilia laget av druen frappato
Bellenos er en deilig vin som gjerne kan nytes lettere avkjølt. Den er hyggelig priset til kr 149 (god vin fra Burgund under kr 150 er sjelden vare). Dufter jordbær, roser, blåbær, søte moreller, potpourri og faktisk litt banan. Fyldig smak med de samme aromaene, bortsett fra banan. Klar syre og myke tanniner. Kanskje litt kort avslutning, men ellers en finfin vin. Det er trendy med vin med lav alkohol, og Bellenos har bare 12 % alkohol. Laget av druene pinot noir og gamay.
En anvendelig vin som smaker nydelig til sommermat fra grillen, grønnsaker, kylling, bacalao eller en rask pasta med tomatsaus.
Roche de Belle Bellenos Coteaux Bourguignons 2018
Burgund, Frankrike
Kr 149 på Vinmonopolet. Finnes i de fleste pol
Merk! Rødvin med mye tanniner smaker best i romtemperatur. Både fordi tanninene vil snerpe seg sammen og virke bitre når vinen er nedkjølt, men også fordi vinen vil «lukke seg» og smake mindre.
Legg igjen en kommentar