En selvmotsigelse? Moderne teknologi gjør det mulig å produsere alkoholfri vin som gjør det mindre kjedelig å være gravid, kjøre bil eller ha lav toleranse for alkohol. Den aller beste alkoholfrie vinen er bobler laget av verdens fremste champagneekspert, Richard Juhlin. Flasken ser også ut som champagne og tar seg flott ut på bordet.
Alkoholfri musserende
Dette er kanskje den beste musserende som foreløpig er produsert med 0 % alkohol.
Richard Juhlin er berømt for sin gode nese og for å ha smakt over 9000 ulike champagner. Her har han satt navnet sitt på en virkelig god alkoholfri musserende som er laget presis som en champagne.
Dufter som en champagne med aromaer av gule og grønne epler, lime og salt sjø. På smak vil du kjenne gule plommer, eple og en leskende limonade. Nydelige små bobler, frisk syre og en liten restsødme balanserer fraværet av alkohol, gir vinen kropp og får oss til å glemme at den er alkoholfri.
Vinen er produsert av 100 % chardonnay fra Languedoc i Sør-Frankrike. Druene høstes litt før full modenhet for å bevare maksimal syre, og gjæres til vin i rustfrie ståltanker. Deretter modnes vinen både i ståltanker og i små eikefat i opp til 12 måneder på bunnfall. I stedet for å selge vinen med 12-13 % alkohol, så fjernes alkoholen gjennom en avansert og patentert prosess som bevarer kompleksiteten og de fine aromaene i vinen. Resultatet er en elegant, alkoholfri musserende som har den samme kremete munnfølelse og sprø syren som du finner i god champagne.
Passer fint som aperitiff, sjømat og sushi.
Jeg er litt barnslig og liker fine etiketter. Du vet den er god fordi den står i kursiv.
Richard Juhlin, Blanc de Blancs
Languedoc, Frankrike
Kr 92 på Vinmonopolet
Råstoff: Chardonnay
Alkoholfri vin
Generelt smaker alkoholfri vin som syntetisk drops og helt håpløst. Men moderne teknikk har hevet nivået de siste årene. Jeg vet imidlertid bare om en alkoholfri vin som ikke får meg til å rynke på nesen, av Torres – Spanias største vinprodusent. Blir bedre med isbiter i glasset!
Miguel Torres Natureo Free Muscat
Spania
Kr 59 på Vinmonopolet Modent preg av sitrus, hvite blomster og litt grønne urter. Husk isbiter i glasset!
Råstoff: Muscat of Alexandria
Alkoholfri fruktmost
Fruktmost drikkemeny har inntatt hipsterrestaurantene, som et fullgodt alternativ til vinmenyen. Fruktmost smaker alltid godt og kler de fleste retter. Vinmonopolet selger flere lokale produsenter som ikke har nådd gjennom dagligvarekjedenes hegemoni, og som smaker lokal stolthet. Disse er mine favoritter:
Dyre Gård Discovery Eplemost
Norge
Kr 75 på Vinmonopolet Fyldig frukt med litt skallpreg, frisk syre
Råstoff: Discovery Eple.
Edel Eplemost med Solbær
Norge
Kr 65 på Vinmonopolet Epler, solbær og et streif av urter, fin ettersmak
Råstoff: Eple og solbær
Gøyale, alkoholfrie alternativer
Dette er ikke de alkoholfrie alternativene til rusbrus. Disse to gøyale småflaskene er rett og slett gøyale og verdt et forsøk!
Luscombe Hot Ginger Beer
Storbritannia
Kr 35 på Vinmonopolet Frisk og perlende smak av ingefær, sitrus og krydder. Heftig, tørr finish
Råstoff: Ingefær og sitron
Doctor Polidori Cucumber Tonic
Tyskland
Kr 25 på Vinmonopolet Frisk og leskende smak av agurk og litt sitron med masse morsomme bobler
Legg igjen en kommentar