Dette er vinen nordmenn bare elsker! Men visste du at bestselgeren Tommasi Graticcio Appassionato inneholder ca. tre ganger mer sukker enn rødviner flest?
Tørker druene
Tommasi tørker druene slik at mye av vannet fordamper. Druene er på vei til å bli rosiner når de presses for å lage vin. Metoden kalles appassimento, og gir mer konsentrert smak, sukker og alkohol. Det er den sammen metoden italienerne benytter til å lage amarone (som nordmenn også elsker!). Graticcio Appassionato en delvis blanding av tørkede og utørkede druer, mens amarone er laget av bare tørkede druer. Denne vinen er altså ikke like konsentrert som en amarone, det reflekteres da også i prisen. Graticcio er navnet på stråmatten som druene tørker på.
Tommasi Graticcio Appassionato
Kr 149. på Vinmonopolet. Basisutvalget. Lukter modne kirsebær, rosiner, lakris og litt vanilje. Fyldig smak av syrlige kirsebær pluss et hint av vanilje og mørk sjokolade. Bløt men skuffende kort ettersmak. Passer til pasta og kjøttretter.
Hvis du liker sødmefull og konsentrert vin men ønsker å unngå sukkerbomber, så finnes mange konsentrerte rødviner som er saftige, bløte og sødmefulle, men helt knusktørre! Du finner flere av dem her i bloggen min, eller du kan sende meg en direkte melding så skal jeg hjelpe deg!
Ps! Graticcio Appasionato kommer i halvflaske (0,37 cl) – fint for deg som bare vil ha et glass eller to, i stedet for å kjøpe en kartong.
Legg igjen en kommentar